A na deser : Gruszki w cieście

Czasami, ale to czasami, przepadam w kuchni i czerpię z niej masę inspiracji i przyjemności.
Czasami- lubię dogodzić moim najbliższym i zaspokoić apetyt na “małe co-nieco”
Czasami- słodki dester jest najlepszym lekarstwem na wszystkie bolączki.

Dziś polecę Wam moją wariację z gruszkami w roli głównej.
3 składniki i szczypta miłości:
– ciasto francuskie
– 3 lub 4 gruszki
– szczypta cukru/cynamonu

Gruszki obieramy, przecinamy na pół i wyjmujemy ganizda nasiene.
Posypujemy szczyptą cukru ( można tez cynamonem ) . Obkładamy ciastem francuskim, docinamy, dekorujemy i pieczemy w.g. wskazań na cieście francuskim.

I smacznego! Cudownej wiosny kochani!

gruszki w cieście francuskim
gruszki w cieście francuskim
gruszki w cieście francuskim
gruszki w cieście francuskim

 I mały backstage

fotografia kulinarna

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *